skip to Main Content
Puig-de-la-Coma-d'Or-porté01-la-Cerdanya-Capcir-Pyrenees

Dificultat: mitjana
Desnivell: 786m
Durada: 3 h 30 minuts
Distància: 9 Km
Senyalització: si

La ruta al Pic de Coma d’Or es pot realizar tant a l’estiu com a l’hivern. És una excursió molt recomenable per la gent que s’inicia a la muntanya. A l’hivern s’ha de tenir precaució a l’últim tram ja que sol estar gelat.

Aproximació en cotxe: des de Puigcerdà, agafar la N-20 en direcció Andorra, no s’ha d’agafar el túnel, fins el Coll de Puymorens. A la dreta del coll surt una pista que remunta la vall (2 km 500 mts) fins a aparcar al costat de la petita presa de captació d’aigües

Ascendim pel centre de la vall entre corriols, evitant d’aquesta manera les voltes de la pista. Quan arribem al final, trobem un senderó que remunta per un pendent herbós força inclinat, que pugem sense dificultats, fins a arribar a una mena de colladeta imperceptible que dóna entrada a una petita vall. Travessem aquesta vall i, remuntant una altra pujada herbada, sortim al primer coll de la jornada, la Portella d’en Garcia (2.534 m).

1h Des d’aquest coll podem distingir, a l’esquerra, els tres lloms característics que formen el pic de Trespunts. Davant nostre veiem perfectament el Pic de Coma d’Or i tot el camí de pujada. Descendim ara per un tram amb alguna zona rocallosa i, en pocs minuts, arribem al coll de Coma d’Or, des d’on veiem el llac homònim emplaçat a la dreta. El camí, senyalitzat amb alguna fita, serpenteja novament per una pujada d’herba i, en la part final, arriba a una mena de grades de pissarra.

1h:30 Travessem aquestes grades, sempre amb la silueta del Coma d’Or davant nostre, i guanyem alçada entre el pedregar pla fins a situar-nos pràcticament a la base de la muntanya. Anem remuntant el camí que enfila aquesta última pujada, fins que sortim a la cresta i al cim previ del Coma d’Or (2.825 m). El cim principal queda a l’esquerra. No obstant això, per arribar-hi haurem de superar encara un pas aeri força delicat, que es pot evitar per la dreta, i continuar per la curta cresta que porta al cim del Pic de Coma d’Or (2.826 m,).

2 h Des d’aquest cim veiem perfectament l’estany de Lanós als nostres peus. El Carlit destaca a l’horitzó, davant nostre, mentre que les muntanyes del sector del Pas de la Casa resten emplaçades cap a l’oest.

Puig-de-la-Coma-d'Or-porté01-la-Cerdanya-Capcir-Pyrenees

Et recomanem

Camp Base

Planifiquem les teves activitats a la Cerdanya Classes d’Esquí i Snow Classes particulars, col·lectives, cursets… Passeig amb Raquetes de neu Descobrim l’entorn que ens envolta, passejant per la neu Construcció d’Iglús Crearem un habitacle fet a partir de blocs de…

Back To Top