Saltear al contenido principal
Estany De Montcortés

Distància: 12,3  km.
Desnivel: 200 m D+
Duració: 3h 30 min
Circular: si
Dificultat: exigent

Localitat inici i arribada: Peramea

Recorregut: Peramea – Cortscastell – Montcortès – Bretui – Masia d’Enjaume – Peramea

Accés amb vehicle: A Gerri de la Sal agafeu la carretera local fins a Peramea. Podeu aparcar el vehicle a la plaça de la font.

Descripció: Itinerari circular pel fèrtil altiplà del Pla de Corts. Des de Peramea es puja a Cortscastell i Montcortés, a l’estany del qual ens podrem fer una remullada. La tornada a Peramea es fa passant per Bretui i la Masia d’Enjaume.

Recomanacions: Itinerari per a dur a terme en qualsevol època de l’any, malgrat que a l’estiu s’han d’evitar les hores de més calor. A l’estany de Montcortès hi ha una àrea condicionada per a poder reposar, banyar-se i menjar.

D’especial interès: A Peramea, la vila closa, l’església de Sant Cristòfol, la roca del Castell, la torre dels Colomers i l’arbre monumental de la plaça. Al llarg de la ruta, la Font de Sant Cristòfol, el dolmen de la Mosquera, la creu de terme, l’església de Santa Anna de Cortscastell i l’estany de Montcortès.

Variants: Si no es vol fer la ruta completa hi ha altres possibilitats: – Peramea – Pujol i tornar a Peramea per la carretera (1 h 15 min) – Peramea – Cortscastell i tornar a Peramea per la carretera (1 h 30 min).

Rutes cedides per: www.turisme.pallarssobira.cat

MAPA TOPOGRÀFIC

Volver arriba