Saltear al contenido principal
Del Monestir De Sta. Maria Al Santuari D'Arboló Pel Marge Esquerre De La Noguera Pallaresa

Del monestir de Sta. Maria al santuari d’Arboló pel marge esquerre de la Noguera Pallaresa.
El record de la Sal

Localitat inici: Gerri de la Sal
Localitat arribada: Baro
Recorregut: Gerri de la Sal – Arboló – Baro
Durada: 1 hores 20 minuts
Desnivell positiu acumulat: 150 m
Distància: 5,8 Km
Dificultat: Molt Fàcil
Circular: No

Accés amb vehicle: Gerri de la Sal es troba a la N-260, a 15 km de Sort. Es pot deixar el vehicle a l’aparcament que hi ha a sota de la carretera.

Descripció: Excursió lineal que va seguint el curs el Noguera Pallaresa. Passa per la venerada ermita d’Arboló, on el primer diumenge de maig s’hi celebra un aplec molt concorregut. També és interessant una visita guiada als salins de Gerri o la pujada pel barranc d’Enseu on el 1904 s’hi van construir murs de contenció per evitar riuades com la que un any abans havia destruit els salins de Gerri.

Recomanacions: Excursió apte per a tothom. El desnivell és mínim i la distància curta. Es pot dur a terme tot l’any. Cal tenir en compte que l’itinerari no comença i acaba en el mateix punt i, per tant, cal preveure la tornada.

D’especial interès: Gerri de la Sal amb els seus salins, Casa de la Sal, Vila Closa, pont medieval, monestir. Durant la ruta, l’ermita de la Mare de Déu d’Arboló i el camí d’Arboló.

Variants:

1- A mig camí, pujada al poble d’Arcalís i al seu castell. 1 h 30 min més.

2- Passejada pel barranc d’Enseu. 20 min més.

El record de la sal

MAPA TOPOGRÀFIC

El_record_de_la_sal

Et recomanem

MTB Pallars

Excursiones guiadas btt Remontes y guias btt Rutas varios dias Aventuras en mountain bike en las bonitas y salvajes montañas del pirineo Con la gran cantidad de senderos en la zona del Pallars, el menú de opciones es amplio (tenemos…

Gerri de la Sal

Visita el Monestir, les Salines i el Museu ! Salins de Gerri Si parlem de Gerri és obligatori parlar dels seus salins, els quals han estat el motor econòmic del poble durant molt de temps. A més del conjunt de…

Volver arriba