skip to Main Content
Ecomuseu Valls D’Àneu

Ecomuseu Valls d’Àneu

El Juny de 1994 s’obre al públic l’Ecomuseu de les valls d’Àneu. Avui aquesta institució és una entitat viva que, a partir de la recerca, la conservació, la difusió i la restitució del nostre patrimoni integral vol participar i incidir en el desenvolupament econòmic i social de les valls d’Àneu i, també, de la resta del Pallars.

Una nova concepció

L’Ecomuseu de les valls d’Àneu neix a partir d’una nova concepció museològica i museogràfica on el visitant s’endinsa, d’una manera activa i participa, en les formes de vida del Pallars de principis de segle.

L’Ecomuseu permet de conèixer millor la realitat natural i cultural del territori aneuenc i les transformacions que s’hi han anat succeint a les darreres dècades. Donem al públic visitant una completa informació sobre el passat i el present de la zona i alhora propiciem la reflexió sobre les possibilitats de futur. A diferència dels museus tradicionals, l’Ecomuseu no es reclou en un edifici, sinó que s’escampa territori enllà per tal d´explicar la vida de les valls que el comformen. Es vertebra, doncs, a partir de centres patrimonials repartits pels pobles d’Àneu.

Espais

Casa Gassia
Sant Joan d’Isil
Sant Julià d’Unarre
Sant Pere del Burgal
Santa Maria d’Àneu
Formatgeria la Roseta de Gavàs
Conjunt Monumental de Son
Els búnquers de la Guingueta d’Àneu

 

Ecomuseu de les Valls d’Àneu
Carrer del Camp, 22-24
25580 Esterri d’Àneu
Tel. 973 62 64 36
ecomuseu@ecomuseu.com
www.ecomuseu.com

 

Back To Top